Congres: "Streef naar vrede"

Afbeelding
Bijbel met een kop koffie
Door Josha, 25 juni 2022

Stel je voor: je luistert het nieuws. En er is geen enkel bericht dat gaat over oorlog, misdaad, ruzie, demonstraties of andere problemen tussen mensen onderling. Lukt dat? Probeer het nog eens? Nee... op het moment lijkt dat onmogelijk. Op grote schaal, zoals in Oekraïne, of op kleine schaal, zoals gezinsdrama's, er is veel onvrede. Maar wat kan ons helpen om vrede en innerlijke rust te vinden?

Eén van mijn persoonlijke hoogtepunten in het jaar is het congres van Jehovah's Getuigen. In de tijd voor corona kwamen we dan met een grote groep drie dagen bij elkaar om te luisteren naar lezingen, demonstraties en interviews en te kijken naar filmpjes. En natuurlijk gezellige omgang met mensen die allemaal dezelfde doelstelling hebben: hun leven afstemmen op wat er in de Bijbel staat.

De afgelopen drie jaar is de opzet in verband met de pandemie wat anders. Het programma is opgesplitst in zes delen, en wordt verdeeld over zes weekeinden als video gepubliceerd op jw.org zodat iedereen het op zijn eigen tijd kan bekijken. Dat heeft ook wel voordelen. Het is nu veel toegankelijker voor een groot publiek. Misschien ook wel wat voor jou om eens een stukje te kijken? 

Op deze pagina vind je meer informatie over de inhoud van het programma. Het bevat tips voor het vinden van vrede en innerlijke rust in het huwelijk, maar ook als je te maken hebt met problemen zoals natuurrampen of geldproblemen. Daarbij wordt er gesproken over de vraag hoe we vrienden van God kunnen worden. Er is ook een teaser-filmpje over het congres. In het programma van zaterdag- en zondagmiddag zit ook een Bijbels drama. Dat is een film gemaakt op basis van een bijbels verslag. Hoewel het hele programma doorspekt is van korte filmpjes, is dit altijd een hoogtepunt.

Ik kijk ernaar uit welke tips uit het programma de kwaliteit van mijn leven zullen verbeteren. Kijk je ook mee?

Foto door Aaron Burden op Unsplash