Shalom

Afbeelding
Vrouw leest boek bij zonsondergang
Door Josha, 4 juli 2022

Shalom is het Hebreeuwse woord voor vrede. Toepasselijk, want afgelopen week heb ik het eerste deel gekeken van ons congres, dat als thema heeft "Streef naar vrede". Ik zou graag één puntje uit het programma met je delen.

Het programma gaat om vrede die wij van God krijgen. Wat voor vrede geeft God dan? Vrede tussen landen, zodat er geen oorlog is? Vrede tussen personen, zodat ze geen ruzie maken? Nee, de vrede die God ons geeft gaat veel dieper dan dat. Hij belooft dit in de Bijbel:

Dan zal de vrede van God, die alle begrip te boven gaat, je hart en je verstand beschermen door Christus Jezus. Filippenzen 4:7

Vrede die alle begrip te boven gaat... De vrede die God ons geeft is zo bijzonder, dat wij dit niet kunnen bevatten. We worden van binnen kalm en rustig. Zou jij het ook niet fijn vinden om dat gevoel te hebben? Je bereikt het onder andere door liefde te ontwikkelen voor God, voor je naaste en voor Gods woord de Bijbel. Hoe helpt dat dan om vrede te vinden? Ik moedig je aan om ook te kijken naar het congres. In het symposium "Hoe liefde tot echte vrede leidt", wordt dit besproken. Je kan het gratis en zonder enige verplichting bekijken op jw.org. Registratie is niet nodig.

Foto van Mohamed Hassan van PxHere