Klimaatverandering

Afbeelding
Roze bloem
Door Josha, 5 februari 2022

Hoe gaat het vandaag met u? Hopelijk voelt u zich goed in deze tijd die toch voor iedereen wel lastig is. Ik probeer met mensen in mijn omgeving via deze site regelmatig een positieve gedachte te delen. Vandaag viel mijn oog op een artikel over klimaatverandering. 

Kortgeleden was er een grote klimaattop in Glasgow waar allerlei afspraken zijn gemaakt. Denkt u dat deze maatregelen ervoor zullen zorgen dat het klimaat beter wordt? Ik heb beloofd een positieve boodschap te geven, en die vond ik in Jesaja 45:18. Daar lezen we namelijk: God heeft de aarde niet voor niets geschapen, maar heeft haar gemaakt om bewoond te worden. En we weten dat God altijd zal doen wat hij belooft. Dus hij zal niet toestaan dat de aarde onbewoonbaar wordt door extreme klimaatverandering.

Maar de vraag is natuurlijk: “Hoe dan?!” Ook daarover wordt in Jesaja gesproken: De wildernis en het dorre land zullen juichen en de woestijnvlakte zal blij zijn en bloeien als de saffraan.Jesaja 35:1,7

Dat klinkt u wellicht poëtisch in de oren, maar wat er staat is eigenlijk dat de aarde hersteld zal worden in zijn oorspronkelijke staat.

Wilt u meer weten over wat dat voor ons zal betekenen? Lees dan het artikel “Welke gevolgen heeft klimaatverandering voor onze toekomst? Wat de Bijbel zegt” op jw.org.

Ik wens u nog een positieve dag toe!

Tag(s)