Vriendelijkheid

Afbeelding
Vriendelijkheid
Door Josha, 19 februari 2022

Ik las vandaag het oosterse gezegde Eén vriendelijk woord kan drie wintermaanden verwarmen.

Wat vindt u daarvan? Klopt het? Heeft u zelf weleens meegemaakt dat u niet zo lekker in uw vel zat, maar dat een vriendelijke opmerking uw hele dag goed maakte?

Daarom probeer ik zelf ook altijd vriendelijk te zijn. U toch ook? Zo kunnen we misschien wel de dag van iemand die we tegenkomen goedmaken. En wist u dat we door dat te doen ook nog laten zien dat we op God lijken? Vriendelijkheid wordt als één van de vruchten van zijn geest genoemd: Maar de vrucht van de geest is liefde, vreugde, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, geloof, zachtaardigheid, zelfbeheersing.Galaten 5:22

Allemaal mooie eigenschappen. Hoe zou de wereld eruitzien als we allemaal proberen deze eigenschappen elke dag te laten zien? Dat zou heel wat problemen oplossen denk ik! En het mooie is: eigenlijk zitten deze eigenschappen bij ons allemaal in onze natuur. Want in onze kern lijken we allemaal op God. Dus dan zou het niet moeilijk moeten zijn ze te laten zien toch? Sterker nog, het is zijn gebod: Wees juist vriendelijk voor elkaar, heb intens medegevoel.

Dit zijn een paar gedachten naar aanleiding van een artikel dat ik las op jw.org: “Vriendelijkheid: In Gods ogen heel belangrijk”.

Ik wil u graag vriendelijk een fijne dag wensen!
 

Tag(s)