Een oplossing voor milieuproblemen

Afbeelding
USAID U.S. Agency for International Development, Public domain, via Wikimedia Commons
Door Josha, 24 april 2023

Een van de lastigste discussies die op het moment gevoerd wordt in de politiek en samenleving is die over de stikstofproblematiek. Hierbij is de doelstelling om het evenwicht in de natuur te behouden of herstellen. Nou heb ik geen oplossing voor deze discussie, en wil me er ook niet inhoudelijk in mengen. Maar over evenwicht in de natuur heb ik wel een interessante gedachte.

De eerste overweging is gebaseerd op Jeremia 10:23. Daar staat:Ik weet heel goed, Jehovah, dat het niet aan de mens is zijn weg te bepalen.De bijbel zegt dus dat mensen dit probleem niet op kunnen lossen. Waarom niet? Omdat ze niet vertrouwen op de wijsheid van degene die alles ontworpen heeft. 

Maar wat voor oplossing heeft deze architect dan? Heel veel mensen vragen erom als ze het gebed uitspreken dat we kennen als het "onze vader": Laat uw Koninkrijk komen. Laat uw wil gedaan worden op aarde net zoals in de hemel.Wanneer dit koninkrijk alle regeringen op de aarde zal vervangen - iets waar dus miljoenen mensen elke dag om vragen - zullen mensen leren om te leven zoals hij dit bedoelt had. Daardoor zullen we de aarde gebruiken op een manier die de natuurlijke herstelprocessen ondersteunt en niet tegengaat. En dan zal het evenwicht hersteld worden. Wat zal het gevolg zijn? Het verschroeide land verandert in een rietplas en de dorstige bodem in waterbronnen. Jesaja 35:7.

Dus wat is in mijn ogen de oplossing voor de milieuproblemen? Leven zoals de ontwerper van de aarde dat bedoelt had. Maar hoe komen we erachter wat zijn bedoeling is? Lees het antwoord hierop in het artikel "Wie zal de aarde redden?" op jw.org.

Image: USAID U.S. Agency for International Development, Public domain, via Wikimedia Commons