Gezondheid

Door Josha, 24 april 2023

Een van de lastigste discussies die op het moment gevoerd wordt in de politiek en samenleving is die over de stikstofproblematiek. Hierbij is de doelstelling om het evenwicht in de natuur te behouden of herstellen. Nou heb ik geen oplossing voor deze discussie, en wil me er ook niet inhoudelijk in mengen. Maar over evenwicht in de natuur heb ik wel een interessante gedachte.

Door Josha, 6 maart 2023

Heb je weleens het gevoel "leeg" te zijn? Of ben je het overzicht kwijt? Het gevoel de controle te verliezen? Vind je het spannend om naar bepaalde plekken te gaan? En durf je niet goed erover te praten?

Door Josha, 18 juni 2022

Hoe gaat het met vandaag met je? Ik hoop dat het ondanks de dagelijkse zorgen in het leven goed met je gaat. Zorgen hebben we helaas allemaal wel. De kunst is dat we ze niet de overhand laten nemen. Alles draait om evenwicht. En juist daarover wil ik vandaag graag een positieve gedachte met je delen. 

Wat vindt je hiervan:
Maak je geen zorgen over morgen. Bewaar die zorgen maar voor morgen. Je hebt het al moeilijk genoeg met vandaag(Mattheüs 6:34, Bijbel in Gewone Taal).

Door Josha, 28 mei 2022

De afgelopen week werden we weer opgeschrikt door een schietpartij in een school in Amerika. Het is hartverscheurend als je denkt aan al het verdriet dat dit veroorzaakt bij families, vrienden en vele anderen.

Ook onze kinderen worden hiermee geconfronteerd. Op school kijken ze elke week het nieuws. Ik merk aan mijn eigen kinderen dat ze net als wij geschokt zijn door deze berichten. Hoe kunnen we hen helpen hiermee om te gaan?

Door Josha, 14 mei 2022

Ik las deze week in het nieuws een artikel over wachtlijsten bij jeugdzorg. Zelf heb ik ook kinderen, dus dit bericht raakte me. Het valt me op als ik met mijn kinderen praat over hun belevenissen op school, dat jongeren het niet makkelijk hebben. Als ik het vergelijk met mijn eigen jeugd (wat nog niet zo heel lang geleden is), lijkt het wel of jongeren tegenwoordig meer psychische problemen hebben die vaak resulteren in depressiviteit.

Door Josha, 7 mei 2022

Waarvoor denk je dat deze tips helpen?

  • Kijk niet te vaak naar het nieuws
  • Zorg voor een routine in je leven
  • Concentreer je op positieve dingen
  • Heb aandacht voor anderen
  • Leef gezond

Weet je het?