Maak je geen zorgen over morgen

Afbeelding
Man met een zorgelijke blik
Door Josha, 18 juni 2022

Hoe gaat het met vandaag met je? Ik hoop dat het ondanks de dagelijkse zorgen in het leven goed met je gaat. Zorgen hebben we helaas allemaal wel. De kunst is dat we ze niet de overhand laten nemen. Alles draait om evenwicht. En juist daarover wil ik vandaag graag een positieve gedachte met je delen. 

Wat vindt je hiervan:
Maak je geen zorgen over morgen. Bewaar die zorgen maar voor morgen. Je hebt het al moeilijk genoeg met vandaag(Mattheüs 6:34, Bijbel in Gewone Taal).

Hier staat niet dat we ons helemaal geen zorgen moeten maken. Ook niet dat we geen plannen hoeven te maken voor de toekomst. Maar we krijgen de suggestie om ons niet overmatig bezorgd te maken. Dat wil zeggen dat we ons geen zorgen maken over zaken waar wij geen of weinig controle over hebben. We kunnen toekomstige problemen niet oplossen door er nu al over te piekeren.

Het kan rust in ons leven brengen als we deze gedachte toepassen. Als zorgen je vreugde overschaduwen stel jezelf de volgende vragen: "Helpt piekeren over dit probleem mij op dit moment? Kan ik er nu al invloed op uitoefenen?" Als het antwoord "nee" is, probeer de zorgen dan achter je te laten. Focus je juist op positieve dingen.

Vindt je het ook niet mooi, dat we zulke universele lessen kunnen leren uit een oud boek als de bijbel? Je vindt nog veel meer van dit soort interessante lessen die je levensvreugde bevorderen op jw.org. Ik nodig je uit om daar eens rond te kijken.

Ik wens je een fijne dag toe vandaag. En hopelijk helpen deze gedachten je om een zo onbezorgd mogelijk leven te leiden.

Afbeelding van PxHere