Maakt het God iets uit dat mensen lijden?

Afbeelding
Verwoestingen door de oorlog
Door Josha, 23 april 2022

Er is in Nederland veel veranderd de afgelopen maanden. Sinds de oorlog in de Oekraïne is losgebarsten beheerst dit het nieuws. Iedereen doet zijn best om mensen op te vangen die gevlucht zijn. Het is tragisch wat er gebeurt.

En dan vragen toch veel mensen zich af of het God überhaupt iets uitmaakt wat mensen allemaal moeten ondergaan. En als het hem iets uitmaakt, waarom doet hij er dan niets aan?

Om met de eerste vraag te beginnen… het verdriet op deze wereld doet God wel degelijk iets. Sterker nog, hij is zich bewust van het verdriet van elk individueel persoon! In Psalm 56:8 lezen we dat hij als het ware een boek bijhoudt van alles wat wij meemaken. Dus hij geeft echt intens om ieder individu op aarde, ook om u!

Maar waarom laat hij dan toe dat er zoveel verschrikkelijke dingen gebeuren?
Hij grijpt op het moment nog niet in omdat het nog niet het juiste moment is. In 1 Johannes 5:19 staat dat de “hele wereld in de macht van de goddeloze ligt”. Maar dat zal niet altijd zo blijven. God heeft een moment vastgesteld dat hij in zal gaan grijpen.

Wilt u hier meer over weten? Lees dan het artikel “De zienswijze van de bijbel – Lijden” op jw.org. U leest daar dat de situatie die we nu meemaken werkelijk opgelost zal worden… binnenkort!

(Bron van de foto)

Tag(s)