Vrede

Door Josha, 6 augustus 2022

Heb je ook weleens meegemaakt dat goede vrienden ruzie met elkaar kregen, en dan achteraf niet meer weten wat de oorzaak van die ruzie was?

Helaas komt dit geregeld voor. Wat zijn de oorzaken van deze conflicten? In een mooie serie lezingen die op jw.org gratis te bekijken zijn worden er een aantal genoemd:

Door Josha, 23 april 2022

Er is in Nederland veel veranderd de afgelopen maanden. Sinds de oorlog in de Oekraïne is losgebarsten beheerst dit het nieuws. Iedereen doet zijn best om mensen op te vangen die gevlucht zijn. Het is tragisch wat er gebeurt.

En dan vragen toch veel mensen zich af of het God überhaupt iets uitmaakt wat mensen allemaal moeten ondergaan. En als het hem iets uitmaakt, waarom doet hij er dan niets aan?

Door Josha, 2 april 2022

Afgelopen maand gingen alle gesprekken over één ding: de oorlog in Oekraïne. Het is natuurlijk verschrikkelijk wat er gebeurt. Daar zijn we het over eens lijkt me.

Door Josha, 19 maart 2022

Binnenkort is het pasen. De meeste mensen denken dan vooral aan paaseitjes en de paashaas. Wat was het eerste waaraan u denkt in verband met pasen?

Misschien weet u dat met de paasviering de opstanding van Jezus wordt gevierd. Maar waarom moest hij eigenlijk sterven? Hij stierf voor onze zonden. Wat wil dat zeggen? 

De eerste mensen op aarde, Adam en Eva waren volmaakt totdat ze tegen God in opstand kwamen. Vanaf dat moment werden ze onvolmaakt en stierven ze. 

Door Josha, 5 maart 2022

De afgelopen week kwam één onderwerp terug in werkelijk elk gesprek dat ik heb gevoerd: de oorlog in Oekraïne. Het is echt verschrikkelijk wat er allemaal gebeurt. Daarover zijn we het allemaal eens, toch?