Relaties

Door Josha, 6 augustus 2022

Heb je ook weleens meegemaakt dat goede vrienden ruzie met elkaar kregen, en dan achteraf niet meer weten wat de oorzaak van die ruzie was?

Helaas komt dit geregeld voor. Wat zijn de oorzaken van deze conflicten? In een mooie serie lezingen die op jw.org gratis te bekijken zijn worden er een aantal genoemd:

Door Josha, 28 mei 2022

De afgelopen week werden we weer opgeschrikt door een schietpartij in een school in Amerika. Het is hartverscheurend als je denkt aan al het verdriet dat dit veroorzaakt bij families, vrienden en vele anderen.

Ook onze kinderen worden hiermee geconfronteerd. Op school kijken ze elke week het nieuws. Ik merk aan mijn eigen kinderen dat ze net als wij geschokt zijn door deze berichten. Hoe kunnen we hen helpen hiermee om te gaan?

Door Josha, 18 januari 2022

Hoe gaat het met u vandaag? Ik wil ook vandaag graag een positieve gedachte delen met u. Ik merk de afgelopen tijd dat veel mensen een heel sterke mening hebben. Ze hebben moeite om de mening van anderen te respecteren. Hebt u dat ook gemerkt? Hoe vindt u het als anderen uw mening respecteren, en naar u luisteren?

Een gedachte die hier mooi bij past is: Behandel andere mensen dus zoals je zelf graag behandeld wilt worden Mattheüs 7:12