De invloed van nieuws op onze kinderen

Afbeelding
Kind leest krantenartikel
Door Josha, 28 mei 2022

De afgelopen week werden we weer opgeschrikt door een schietpartij in een school in Amerika. Het is hartverscheurend als je denkt aan al het verdriet dat dit veroorzaakt bij families, vrienden en vele anderen.

Ook onze kinderen worden hiermee geconfronteerd. Op school kijken ze elke week het nieuws. Ik merk aan mijn eigen kinderen dat ze net als wij geschokt zijn door deze berichten. Hoe kunnen we hen helpen hiermee om te gaan?

Ik vond een paar mooie tips in het artikel "Je kinderen helpen om te gaan met schokkende nieuwsberichten" op jw.org. Een van de tips is om geduldig te luisteren. We zijn vaak geneigd om onze kinderen niet uit te laten praten als ze iets vertellen wat we al weten. Maar het is belangrijk om ze hun verhaal te laten doen. Vraag hen wat ze ervan vinden, of bij wat ze erbij voelen. Zoals in Jakobus 1:19 staat: ‘Wees snel om te luisteren, langzaam om te praten’.

Nog een belangrijk punt is om de zaken in het juiste perspectief te plaatsen. Laat ze zien dat het voorval het nieuws haalt omdat het niet dagelijks voorkomt. Er zijn gelukkig veel positieve dingen in ons leven waarop we onze kinderen kunnen wijzen. Help ze om hierop te focussen, zodat ze zich beter gaan voelen.

Dat zijn slechts twee tips uit het artikel. Er wordt ook een ervaring aangehaald van een jongen die aanwezig was bij een schietpartij op een school, en hoe zijn ouders hem geholpen hebben. Als dit onderwerp je ook raakt vind je het vast leuk om het artikel te lezen.